Tule mukaan

Mukaan rakentamaan!

Tekoälyohjelman valmistelun alkumetreiltä alkaen on ollut selvää, että viisaus ei asu yksittäisessä komiteassa, keskustelukerhossa eikä työryhmässä. Sen vuoksi tekoälyohjelman ohjausryhmä päätti kutsua heti työn alkumetreiltä apujoukot mukaan. Ohjausryhmän työtä tukemaan perustettiin kolme alatyöryhmää:

  • Osaaminen ja innovaatiot, pj. Mika Vehviläinen, Cargotec
  • Data ja alustatalous, pj. Kimmo Alkio, Tieto
  • Yhteiskunnan ja työn muutos, pj. Osmo Soininvaara

Myös DigiNYT-sihteeristö ja pj. Olli-Pekka Heinonen ovat antaneet panoksensa ohjelman julkista sektoria koskevaan osaan. Kaikkiaan työhön tätä kautta on osallistunut 45 osaajaa. Lisäksi työpajoihin osallistuneita on moninkertainen määrä.

Mukaan verkostoihin ja työpajoihin!

Suomen matka tekoälyaikaan on vasta alkamassa ja verkostot, jotka siihen tarvitaan, ovat laajat ja kansainväliset.  Työ etenee toteutusvaiheeseen siten, että kaikkiin tarvittaviin aihealueisiin joko luodaan oma verkostonsa tai työtä tehdään yhdessä jo olemassa olevia verkostojen ja osaamishubien, kuten Airo Island ry:n tai korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa. Jo nyt on syntymässä oma verkostonsa terveysalan tekoälysovelluksiin liittyen, samoin keskustelua käydään energiatoimialan kanssa.

Suunnitteilla on myös teemakohtaisia työpajoja. Lisätietoja pian tällä sivustolla. Seuraa tätä sivustoa saadaksesi viimeisimmän tiedon osallistumisen mahdollisuuksista.

Jätä sähköpostiosoitteesi, niin pysyt kuulolla!

Osallistu keskusteluun!

Ammattilaisten ja kehittäjien verkostot eivät riitä, kun kyseessä on kehityskulku, joka vaikuttaa meidän kaikkien arkeen, työhön ja tulevaisuuteen. Tekoälyn ja robotiikan kehitykseen on jokaisella oikeus ottaa kantaa ja kutsummekin kaikki kansalaiset keskustelemaan siitä, mitä tekoälyn ja robotiikan yleistyminen meille tarkoittaa, mitä siltä odotamme ja mihin haluamme päätöksentekijöiden erityisesti kiinnittävän huomiota.

Ensimmäinen verkkotyöpaja on jo auki:

Osallistu tästä

Ohjelman edetessä toteutamme eri puolilla Suomea tilaisuuksia, tempauksia ja kampanjoita, joilla tekoälyä ja robotiikkaa tuodaan lähemmäs meidän jokaisen arkea.