IBM esittelee seuraavan WatsonX-luvun avoimen lähdekoodin, tuote- ja ekosysteemi-innovaatioilla skaalautuvan yritys-AI:n ajamiseen

IBM esitteli uusia päivityksiä watsonx-alustaan sekä tulevia data- ja automaatiokapasiteetteja. Päivitysten avulla tekoäly (AI) voidaan tehdä avoimemmaksi, kustannustehokkaammaksi ja joustavammaksi yrityksille. CEO Arvind Krishna jakoi ajatuksia yrityksen suunnitelmista investoida ja tukea avointa lähdekoodia osana IBM …

IBM esitteli uusia päivityksiä watsonx-alustaan sekä tulevia data- ja automaatiokapasiteetteja.

Päivitysten avulla tekoäly (AI) voidaan tehdä avoimemmaksi, kustannustehokkaammaksi ja joustavammaksi yrityksille. CEO Arvind Krishna jakoi ajatuksia yrityksen suunnitelmista investoida ja tukea avointa lähdekoodia osana IBM strategiaa.

Granite-mallien avoin lähdekoodi ja InstructLab

IBM on julkaissut avoimeen lähdekoodiin joukon edistyneitä ja suorituskykyisiä Granite-mallejaan.

Näitä malleja voi käyttää esimerkiksi sovellusten modernisointiin, koodin generointiin, virheiden korjaamiseen ja koodin dokumentointiin.

Mallin koko (parametrit)Käyttötarkoitukset
3B – 34BSovellusten modernisointi, koodin generointi
Virheiden korjaaminen, koodin dokumentointi

Granite-malleista löytyy sekä perusmalleja että ohjeita seuraavia malleja. Esimerkiksi 20B parametrin Granite-peruskoodimallia on käytetty IBM watsonx Code Assistant -ohjelman koulutuksessa.

IBM ja Red Hat ovat myös lanseeranneet InstructLabin. Tämä uusi lähestymistapa mahdollistaa jatkuvan mallien kehityksen ja parantamisen.

InstructLabin avulla kehittäjät voivat rakentaa malleja erityisiin liiketoimintatarpeisiin ja nähdä suoraan, kuinka AI-teknologia tuo arvoa yrityksille.

Uudet watsonx-assistentit

IBM uudet AI-assistentit voivat avata valtavia taloudellisia etuja eri toimialoilla.

IBM vuosittainen Global AI Adoption Index -raportti osoitti, että 42 % suuryrityksistä on ottanut AI käyttöön, mutta monet vielä kamppailevat käyttöönoton haasteiden kuten osaamisvajeen, datan monimutkaisuuden ja luottamuspulan kanssa.

Watsonx-assistenttien uudet mahdollisuudet

  • Watsonx Code Assistant for Enterprise Java Applications: Saatavilla lokakuussa 2024
  • Watsonx Assistant for Z: Saatavilla kesäkuussa 2024
  • Watsonx Code Assistant for Z Service: Laajennettu palvelu, saatavilla kesäkuussa 2024

NVIDIA GPU-tarjousten laajennus

IBM laajentaa NVIDIA GPU -tarjontaansa tarjoamalla nyt NVIDIA L40S ja NVIDIA L4 Tensor Core GPU -moduuleja. Näiden laitteiden tuella yritykset voivat paremmin vastata AI- ja muiden kriittisten työkuormien tarpeisiin. Lisäksi IBM uudet arkkitehtuuriratkaisut mahdollistavat nopeat AI:n käyttöönotot tietoturva- ja yhteensopivuusominaisuuksin.

Generatiiviset AI-tuotteet ja datan hallinta

IBM tuo markkinoille uusia generatiivisen AI:tukemia datapohjaisia tuotteita, jotka parantavat organisaatioiden kykyä havainnoida, hallita ja optimoida dataansa AI-työkuormia varten. Näihin kuuluvat:

  • IBM Data Product Hub: Saatavilla kesäkuusta 2024 alkaen
  • Data Gate for watsonx: Saatavilla kesäkuusta 2024 alkaen

AI-pohjainen automaatio

Nykyinen yritys hallinnoi useita pilviympäristöjä ja tuhansia sovelluksia. Generatiivisen AI odotetaan tuottavan jopa miljardi sovellusta vuoteen 2028 mennessä. Tämä tekee automaatiosta välttämättömän tavan säästää aikaa ja tehdä päätöksiä nopeammin.

IBM tarjoaa uuden sarjan AI-pohjaisia automaatiokapasiteetteja, jotka auttavat IT-johtajia hallitsemaan monimutkaisia ympäristöjä.

Jätä kommentti